Preporučujemo


Prijateljski Linkovi


Podržite nas

Postavite naš baner na vaš sajt

Pančevo je mrtav grad


Zeleni zaštitni pojas za Pančevo

Sadjenje drvecaPokrajinska vlada i Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije počeli su 4. decembra akciju sadjenja drveća u Pančevu kao zaštitnog pojasa izmedju grada i industrijske zone. Sadjenje je započeto u blizini zgrade Petrohemije, a planom je predvidjeno sadjenje stabala na površini od 3,5 hektara i to u najugroženijim naseljima Topola i Vojlovica koja su odmah do južne zone. Prve sadnice su posadili predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i ministar za ekologiju Saša Dragin.

Ugovoreno je da bude posadjeno oko 2200 sadnica sibirskog bresta i topole. Izabrane su baš ove dve vrste zato što dobro podnose zagadjenje vazduha i oslobadjaju najveše količine kiseonika. U sadnju drveća u Pančevu Ministarstvo za zaštitu životne sredine uložilo je tri miliona dinara.

Ovakve akcije pokrajinske vlade i Ministarstva imaju za krajnji cilj značajno povećanje pošumljenosti Vojvodine, jer je taj procenat trenutno daleko ispod bilo kog proseka u razvijenijim delovima Evrope.

Izvor informacija Danas.

Tekst procitan: 4725 puta.

2 Responses to “Zeleni zaštitni pojas za Pančevo”

  1. Jelena Says:

    Mislim da bi bilo pametno to uraditi.

  2. Jelena Says:

    Mislim da bi trebalo preduzeti nesto povodom zagadjenosti vazduha u Pancevu.Ne mozemo dozvoliti da nas truju i ne mozemo sedeti skrstenih ruku,dok nasi najdrazi umiru od raka pluca.Mozda mi i nije neki razlog,ali mislim da bi stvarno trebalo preduzeti nesto povodom toga.Hvala vam sto ste me saslusali.

Ostavi Komentar