Preporučujemo


Prijateljski Linkovi


Podržite nas

Postavite naš baner na vaš sajt

Pančevo je mrtav grad


Pančevo dobilo mobilnu mernu stanicu

Pancevo - mobilna merna stanicaPančevo je juče od vlade Italije dobilo mobilnu mernu stanicu. Vrednost stanice je 340.000 evra. Sastoji se od kombija opremljenog aparatima i pokretnom analitičkom laboratorijom za merenje i i brzo uzorkovanje opasnih zagadjujućih materija u vazduhu, vodi i zemljištu u slučaju povećanog zagadjenja i incidenata u južnoj industrijskoj zoni.

Direktor Instituta za atmosfersko zagadjenje iz Rima, Ivo Alegrini, predao je ključeve mobilne laboratorije, jedinstvene u Srbiji, Ljiljani Lazić, direktorki pančevačkog Zavoda za javno zdravlje. Ivo Alegrini je tom prilikom rekao da se u kombiju nalazi sofisticirana oprema visoke preciznosti i kvaliteta koja će nadležnim institucijama u Pančevu omogućiti da u kratkom vremenskom intervalu saznaju sve o zagadjenju životne sredine, ako se ono dogodi. A sve u cilju efikasnijeg upravljanja ekološkom situacijom i zaštite ljudskih života.

Svečanosti povodom primopredaje mobilne merne stanice gradu Pančevu prisustvovali su menadžer Vlade Italije zadužen za bilateralnu saradnju na projektima Djordjo Matielo, predsednik opštine Pančevo Srdjan Miković i srpski ministar zaštite životne sredine Saša Dragin.

Pogledajte na snimku ispod reportažu RTV Vojvodine o mobilnoj mernoj stanici.

Tekst procitan: 3388 puta.

Ostavi Komentar