Preporučujemo


Prijateljski Linkovi


Podržite nas

Postavite naš baner na vaš sajt

Pančevo je mrtav grad


Otvoreno ekološko postrojenje u rafineriji nafte Pančevo

U Pančevu su 16. oktobra ministri životne sredine, energetike i rudarstva, Saša Dragin i Aleksandar Popović, otvorili postrojenje za prikupljanje viška gasova u Rafineriji nafte Pančevo. Ovo postrojenje kapaciteta od 30 do 90 tona gasova dnevno, znatno će doprineti zaštiti životne sredine jer su ranije ovi gasovi spaljivani.

Prema rečima Dragina radovi su započeli još 1991.godine, ali postrojenje nije otvoreno zbog nastalih novčanih problema. Popović je naveo da će na ovaj način biti spaljivano svega 5% otpadnih gasova, dok će ostatak biti vraćen u proizvodnju, kao i to da je u ovaj projekat uloženo je 1.5 milion evra.

Od 2005. godine, kada je i donet akcioni plan za rešavanje ekoloških problema u indrustrijskoj zoni našeg grad, sređena su auto i železniko punilište i rezervoari, a u planu je rekonstrukcija punilišta na baržama.

Tekst procitan: 3737 puta.

One Response to “Otvoreno ekološko postrojenje u rafineriji nafte Pančevo”

  1. Ivana Says:

    Sramota je sta nam rade. Sramota je sto nas lazu. Sramota je sto su nam deca bolesna. Sramota je sto je ovo grad zivih mrtvaca. A najgore od svega je sto mi cutimo, disemo ovaj vazduh svesni da se trujemo i da se nasa deca truju i nista ne cinimo ..to je najveca sramota…

Ostavi Komentar