Preporučujemo


Prijateljski Linkovi


Podržite nas

Postavite naš baner na vaš sajt

Pančevo je mrtav grad


Zatvorena postrojenja u Petrohemiji

Posle zasedanja Vlade i zaključaka koje us doneli na sednici 23. novembra, konačno i neka konkretna reakcija. Pojedinim postrojenjima u Petrohemiji je zabranjen rad. Iz Ministarstva nauke i zaštite životne sredine najvljuju da će ova mera trajati dok se ne smanji zagađenje životne sredine u tim postrojenjima.

Pancevo je mrtav grad

Blokada!

Građani Pančeva nisu zadovoljni rešavanjem problema zagađenja pa će večeras u 18. časova blokirati otpremu derivata iz Rafinerije.

Nedeljnik “Pančevac” je pozvao građane Srbije da dođu u Pančevo i pomognu nam u borbi za čist vazduh. Urednica lista Marija Andrić, smatra da je blokada Rafinerije iznuđena, jer su nadležni organi pokazali da ne žele da reše problem zagađenja u Pančevu.

“Blokada podrazumeva samo autopunilište, znači nećemo dozvoliti izvoz derivata iz rafinerije. Napominjem da je noćas nivo benzena bio 80, 8 puta više od dozvoljenog a danas u 13 sati je bio 40. Očekujemo da će se sutra zaista Pančevci odazvati u velikom broju i pokazati sav svoj bunt prema zagađenju. Ovo naravno nije usmereno protiv radnika južne zone. Smatramo da su oni ugroženi isto kao i mi. Želimo da nateramo i ovu sadašnju i svaku buduću vladu da da novac za modernizaciju fabrika jer bez tih para nema života i zdravlja u Pančevu”, kaže Andrićeva za B92.

Tekst procitan: 2580 puta.

Ostavi Komentar