Preporučujemo


Prijateljski Linkovi


Podržite nas

Postavite naš baner na vaš sajt

Pančevo je mrtav grad


Zagadjenje noćas ponovo povišeno

Sinoć izmedju 19 i 21h u gradu je počeo da se oseća neprijatan miris. Kako danas saznajemo uzrok tome je ispuštanje kontaminiranih otpadnih voda iz rafinerije direktno u kanal koji vodi ka Dunavu, jer ih iz nekih razloga Petrohemija nije primila u svoje postrojenje za preradu otpadnih voda. Jelena Stanković inspektorka za zaštitu životne sredine naložila je Rafineriji da ispuštanje otpadnih voda u kanal može da vrši samo uz dodatne mere koje obezbeđuju da u reku ne stigne “tako zagađena voda”. Izvor ove informacije je B92.

Nama kao običnim gradajanima ostaje da se pitamo šta to tačno znači “tako zagađena voda” i da li je to ona varijanta “ispuštajte po malo da se ne primeti”. Druge asocijacije nažalost nema, jer osim ako otpadne vode nisu preradjene u Petrohemijinoj fabrici za preradu istih, Rafinerija nema drugu opciju sem da ih ispusti u kanal.

Da zlo bude veće i koncentracija benzena je bila povećana, a do kojih mera pogledajte na slici ispod preuzetoj sa opštinskog minitoring sistema, merno mesto Vojlovica:

vojlovica benzen 25.06.07
Ponovo je puštena u etar dobro poznata priča o izuzetno nepovoljnim meteorološkim uslovima koji su dodatno doprineli zagađenju. Dakle nastavlja se trend da naše zdravlje i životi bukvalno zavise od toga kako vetar duva. Čini se da se vrtimo u začaranom krugu. Svaki put kada se zagadjenje toliko poveća da se alarmira i ministarstvo, digne se prašina, dobijemo obećanja da će krivci odgovarati i na tome ostane do narednog slučaja. Ne možemo da se ne zapitamo ima li nade da se situacija u skorije vreme makar poboljša, pošto kako trenutno stvari stoje o životu u sredini bez zagadjenja možemo samo da maštamo…

Tekst procitan: 2992 puta.

2 Responses to “Zagadjenje noćas ponovo povišeno”

  1. mirjana Says:

    Moje dete zivi ovde od samog rodjenja. Do petog meseca nikada nije udahnulo nezagadjen, cist vazduh.

  2. Dragan_ets Says:

    Najbitnije od svega je da je B92 doslo u jbnu Gimnaziju i da ih je snimilo a to sto nista nismo uradili to je manje vazno.I treba da zagadjuju kad smo kreteni koji pustaju da ih fabrike koje smo mi(“mi” mislim na nase roditelje) izgradili zagadjuju.

Ostavi Komentar