Preporučujemo


Prijateljski Linkovi


Podržite nas

Postavite naš baner na vaš sajt

Pančevo je mrtav grad


Locirana izvorišta benzena u gradu

Italijansko nacionalno veće za istraživanje postavilo je 35 pasivnih merača industrijskoj zoni i po gradu. Merenja su vršena u periodu od 11. avgusta 2005. do 4. maja 2006. Zvanično otkrivanje podatka sa ovog monitoring sistema očekuje se u februaru ove godine. Dok se to ne desi ovo su neki nezvanični podaci. U toku merenja praćene su vrednosti sumpor-dioksida, azotnih dioksida, ukupnih azotnih oksida, prizemnog ozona, amonijaka, benzena, toluena, ksilena i ukupnih ugljovodonika nemetanskog tipa. Na osnovu svih nezvaničnih podataka benzen nije iz saobraćaja ni sa pumpi. Glavni zagadjivač benzenom je Rafinerija.

Rafinerija nafte Pančevo – “fabrika benzena”
Rafinerija Pancevo

Najveće koncentracije benzena su izmerene iznad dela skladišta Rafineriije i tamošnjeg “eko-postrojenja” poznatijeg kao API separator. Iako je sve ovo već mnogo puta pomenuta činjenica ostaje nam da sačekamo zvanično otkrivanje podataka Italijanskog monitoringa. Ako se otkrivanje rezultata bude odlagalo svima će biti jasno kome je to u interesu. Gradjanima Pančeva svakako nije.

Tekst procitan: 4322 puta.

One Response to “Locirana izvorišta benzena u gradu”

  1. Marija Says:

    mislim meni nesmeta rafinerija samo što jako i užasno smrdi mislim da mi je trebali ukloniti što prije dok još uvjek ima ljudi…i mislim da ako mislite negdje staviti rafineriju stavie je što dalje od ljudi…gdje nema baš puno ljudi,stoke….itd…hvala! by:marija

Ostavi Komentar