Preporučujemo


Prijateljski Linkovi


Podržite nas

Postavite naš baner na vaš sajt

Pančevo je mrtav grad


Krivične prijave protiv više direktora Azotare

Kako se i moglo očekivati Jelena Stanković republički inspektor za zaštitu životne sredine podnela je prekršajne prijave protiv direktora Azotare Vidmantasa Kučinkasa koji je državljanin Litvanije kao i protiv više direktora pogona karbamida, kana, amonijaka tri i azotne kiseline : Komnena Vukovića, Predraga Kovačevića, Predraga Petkovića i Duška Škorića.

Oni su optuženi da nisu postupili po nalogu i rešenju inspektorke Stanković od 29. avgusta jer nisu zaustavili rad u četiri Azotarina pogona koja su 28. avgusta zagadjivala grad amonijakom. Toga dana u Pančevu je od strane akreditovanih mernih institucija izmereno 141 mikrogram amonijaka po kubnom metru vazduha što je više od zakonom propisane vrednosti.

Bez obzira na nalog republičkog zavoda za zaštitu životne sredine da se proizvodnja u tim pogonima Azotare odmah obustavi, fabrika je nastavila sa radom. Sada su na testu pravosudni organi, samo njihovom brzom reakcijom može se svima staviti do znanja da je Srbija pravna država u kojoj se propisi moraju poštovati. Nadamo se samo da se neće sve završiti na blagim novčanim kaznama koje zagadjivači neće ni osetiti, naravno ako uopšte i budu prglašeni krivima…

Izvor vesti B92.

Tekst procitan: 2568 puta.

Ostavi Komentar