Preporučujemo


Prijateljski Linkovi


Podržite nas

Postavite naš baner na vaš sajt

Pančevo je mrtav grad


Azotara privremeno pod ključem

Na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije osvanula je vest da je Pančevačkoj Azotari privremeno zabranjen rad zbog emitovanja opasnih i zagađujućih materija u prekomernim količinama.

Preuzmite zapisnik inspektora zaštite životne sredine o stanju u HIP Azotari 28.08.2007.

Preuzmite rešenje republičkog inspektora o privremenoj zabrani rada HIP Azotari 28.08.2007.

Činjenica je da je Azotara u tom periodu stvarno zagadjivala i da su svi monitoring sistemi u gradu to zabeležili ali ono što nama upada u oči je da se isto dogadjalo i svih prethodnih godina pa je ovo prva zabrana rada nekoj fabrici u južnoj zoni u prethodnih pola veka. Odgovor je vrlo jednostavan. Svih prethodnih godina Azotara je bila državna firma i mogla je da zagadjuje koliko hoće, jer kad država ubija svoj narod niko ne sme mnogo da se buni. Medjutim Azotara je sada privatizovana i država neće da toleriše da joj neko smanjuje broj poreskih obaveznika trujući ih jer bože moj izgleda da su konačno shvatili da bez naroda nema ni države, a ni njihovih plata.

Bez obzira na sve raduje činjenica da ministarstvo za zaštitu životne sredine pokazuje čvrst stav da neće da dozvoli privatnicima da nas joć i oni dodatno truju. Državne firme Rafinerija i Petrohemija su nam i više nego što možemo da podnesemo… Medjutim novi vlasnici fabrike su izgleda rešili da se ugledaju na vlast pa nastavili sa radom uprkos zabrani, doduše smanjenim kapacitetom. Tu su se prešli i zaradili prekršajnu prijava zbog ne poštovanja zabrane ministarstva. Kako će ta prijava da bude dalje rešena videće se na sudu, a gradjani koji su se po ko zna koji put naudisali raznoraznih otrova mogu samo da se nadaju da će oštar stav ministarstva za zaštitu životne sredine naterati barem privatne zagadjivače da redukuju emitovanje otrova na grad.

Tekst procitan: 2442 puta.

Ostavi Komentar