Preporučujemo


Prijateljski Linkovi


Podržite nas

Postavite naš baner na vaš sajt

Pančevo je mrtav grad


Ćišćenje kanala koji vode u reku “Nadel”

Prošle nedelje započeto je čišćenje mreže kanala koji vode do reke Nadel, na koje smo čekali 15 godina. Opština grada Pančeva je uložila je osam miliona dinara za čišćenje oko tri kilometra kanala. Biće očišćeni kanali PA 33 i Pa 33-2 u okolini Kajmakčalanske ulice, a posao je na tenderu dobilo preduzeće “Tamiš-Dunav”. Ovi kanali su služili i kao deponije, puni smeća i obrasli šikarom ovi kanali nisu odvodili atmosfersku vodu u reku Nadel što i jeste njihova primarna uloga. Podrumi kuća u oklini ovih kanala su u protekloj godini često bili poplavljeni, ali se nadamo da će ovo ćišćene da reši i ovaj problem.

Planirano je da radovi budu završeni prvog Novembra, ali kiše koje padaju svakodnevno neće dozvoliti da sve bude završeno na vreme. Pre samog čišćenja kanala otpušena je cev kroz koju voda iz kanala treba da otiče, a nalazi se ispod pruge Beograd – Bukurešt. Udruženje građanja za zaštitu reke Nadel i probalnog pojasa, pomogli su u dogovoru sa vlasnicima parcela da mehanizacija prođe kroz njihove parcele zbog čišćenja kanala. Pojedini objekti i ograde koji su uz samu obalu kanala bili su srušeni kako bi kanal mogao biti očišćen.

Kanalizacija faza 2

Udruženje za zaštitu Nadela zalaže se za izgradnju kanalizacione mreže u ovom delu grada, jer se otpadne vode iz nekoliko firmi i privatnih kuća u ovom naselju odlivaju direktno u kanal. Ako se bude nastavilo sa izlivanjma otpadnih voda čišćenje kanala biće uzaludno, a zbog veoma malog pada ka reci Nadel kanali se moraju redovno održavati. Ovo je prvi put da gradska vlast pokloni pažnju ovom problemu, ali ne sme se stati samo na ovome.

Tekst procitan: 3452 puta.

Ostavi Komentar